lusten



jag har hittat mitt favoritcafé.


att kreativisera mig [jag vet inte ens om ordet existerar, och lite busigt och lika självklart av dess ickeexisterade innebörd, rör det mig inte i kroppen]... :)

Att sitta på ett café när solen börjar ge sig av längst fjälltopparna och drömma i skarpa färger, i ett lugn OCH i temperament. Det kan vara nog och alldeles dejligt.

Att veta att jag har fil och en röd kartong med russin när jag kommer frusen hem och trött armarna.

Det kan räcka idag.

Det kryllar av sådär vackra och osminkande människor här. Sådär änglalika leenden från storvuxna skäggiga karlar till knallröda läppstifts poppare i stickade Norge tröjor.



Min kopp choklad har svalnat och den är lika mumsig för det. Som en måltid av chockladpudding och grädde på toppen.

Inte förrän man fått gräva ner sig och gråta lite, kan man tillåta sig att se upp igen.



Om jag tänker lite extra hårt i sådana stunder som jag haft i veckan och igår, då ser jag ju faktiskt allt de där himla speciella som också finns i mitt liv. Det är en tröst när man sjunker ner under ytan.



Asia a long time ago.

Snart ska jag traska hem med mina kryckor, se fjäll och ljus blandas och liksom försöka behålla känslan. Den som är just NU.

Jag längtar efter rörelse, liv och är lite trött på lugnet just nu. Jag som inte trodde jag kunde bli uttråkad... haha...

Men som tur är: har ju MÄNGDER med tandborstningstid nu.


(och 2 veckor går fort). Sen är det snowboard, varm choklad, öl och swag! (och givetvis en massa mer annat som e värt för hjärtat att slå.....)


/Mycket tjärlek från en kvinna/flicka/barnunge som ibland gör saker och ting lite för komplicerade och för tankeaktiga för sig, men en himla massa hopp och drömmar inom sig.






sister



pratat med min syster Josy på skype, och det var HELT underbart......
hon är en av mina själsystrar.




Josy, my soulsister. One of me. Te amo.


I sommar ses vi.

Bali, Australien eller Braszil.
Doesnt matther.







In a jazzcafe embraced with shadow from the sun.


Maria Angela:


Im moving ahead in life and dreams.

slowly with little ruch but with a sence of making misstakes but make them visible.

with no stress and no punishment.

with hunger for life and selfexperiences.

with passion and faults.

but never without trying.

it my life right now.



the sun is shining


and we are out for a walk.



gårdagen började inte bra, jag har kännt mig ganska nere av diverse olika skäl, men den slutade i ett viktigt steg och i en mycket fin känsla.

jag är optimistisk för framtiden.


Längtar tills på Tisdag.




"But let there be spaces in your togetherness and let the winds of the heavens dance between you. Love one another but make not a bond of love: let it rather be a moving sea between the shores of your souls"

Kahlil Gibran



fullpackad och väldigt o-peppad



några h senare är jag bokstavligt talat fullpackad av surfböcker (???), surffilmer, mindfulnessböcker, buddihsmböcker och några otaliga gratis-låns-filmer...



letade ihjäl mig efter mellanöstern filmer, som just nu slukat mig totalt, men fann bara 1...

så de får bli surf och mer surf.


det jag inte förstår är hur jag väljer att plåga mig genom att låna dessa filmer och göra min längtan ännu mer plågsam och stor...

men jag måste bara helt enkelt få drömma mig bort till havet lite igen, till solenergier.. jag behöver det.. just nu, är jag instängd och lite nere... liten downperiod och en enorm saknad efter att ha sand mellan tårna igen, att få andas in människor som älskar samma sak och som brinner för samma tjärlek..


eller bara... att känna havet igen...




hade inte de varit för allas sj:s strul och bökigheter hade jag fasen tagit mig hem imorgon till lilla linköping och blivit ompysslad av mamma ett par v...

har jag klagat tillräckligt på snön? jag som borde vara glad åt den i "SWAG"-syfte... hmm...



jag tänker inte låtsas som allt e bra eller peppa pepp, för just idag känns det inte spec bra i mitt lilla huvud och hjärta, det känns som jag vill lägga mig ner och gråta, kunna skylla på pms, eller liksom bara få försvinna en stund..

jag är trött. i min lilla själ och i min lilla fot.

trött på att vara vis, stark.

vill vara oförståndig, liten och svag. vill bli omhändertagen ett tag.




thats the way it goes around

 

Tänk att jag sitter på bibland en lördag...

Blev skjutsad av Thomas o Lilly som skulle vakta konstmuséet, tacka vet jag dem, kryckor på den här isen?

 

NEJ tack.

 

som sagt, man är ganska låprioriterad som "krympling"...

 

så man får nöja sig med en Bigbite och lite böcker och gratis nät, ner resten av världen roar sig.

 

Men har man bra musik, funkar de mesta.

faktiskt.

 


saknar er










GOING NUTS

JAG HÅLLER SERIÖST PÅ ATT "GO NUTS" här hemma i lägenheten...

kan inte ta mig någonstans pga den där jävla foten och de jäkla metrarna med snö som ingen verkar vilja ploga i Norge....

inget internet förutom här ute i en snödriva i snön med en plastpåse på foten och kryckorna brevid mig... och inget kul alls... vill jobba... vill må bra...

Det enda som gjorde mig glad idag var att Stian sa att vi är ett gäng som ska åka upp till hans stuga den 19e mars från Swag crewet och åka snowboard i Geilo... usch jag glder mig... må min fot bli bra tills dess...





some words makes a different



sånna här enkla kommentarer kan värma...




"Jag vet att det känns jäkligt tufft just nu men du kommer att fixa det!! Därför att du har spanskt blod i dina ådror och ett fan anamma!! Vem som helst hade inte gjort det du gjorde igår, även om det var på gränsen till dumdristighet. Kom ihåg pappa och den svåra motorcykelolyckan. Ingen trodde att han skulle överleva, än mindre kunna gå..
Love u!!!"

i fell apart on the hospital



ITS BROKEN, in 2 pieces.


nu var det svart på vitt, att jag sprang før att hinna med bussen igår från skateparken, att jag tog mig upp på brædan efter fallet, att jag pulserade genom 4 meter snø hem, det hade jag nog fan inte gjort om jag sett bilderna som jag såg idag på x-rayen...

det værsta ær att det ær typ 80 % chans att det blir HELT bra...

HUR FAN ska jag kunna surfa om min fot inte blir bra..

jag vill bara lægga mig ner och dø...

varfør varfør...



varfør ska jag alltid vara snæppet FØR våghalsig... tog min slut tur idag?

førsta gången jag bryter ngt, och det ska vara ett jævla fall på en skateboard, mitt framfør alla... och sedan att va stark och køra runt på bædan 1,5 h efter..

jag ær bara sick.. finns inget mer ord.


puss och godnatt.

broken foot


in the skatepark.

är inte kul..

men fy damn va kul innan ha hela hallen för oss själva.

nästa v kör vi på igen.... Tänk att få betalt för att ha kul, är de inte genialt?!


GO GIRLS! :D


Bitches on board




Nu ær æntligen plakatet færdigt och på tis drar jag igång "min" grupp.

Det var allt før idag.
Før mkt i mitt huvud nu før att jag ska ta upp det.






alot. goin. on.



to speedy for me.



fick ett erbjudande idag.

som jag inte tror jag kan tacka "ja" till.

ær inte "dær" ænnu.

magkænsla magkænsla.

sånt är vi bra på

det är fredag.

 

 

 

Med åren har jag insett hur viktigt det är med min tid och jag och mitt humör blir oftast ganska "childish" när vi får för lite tid för varandra. jag och min soul.

 

det behöver inte vara mycket och inte länge, men den är viktig.

livsviktig.

 

i veckan har det varit ganska lite av den.

 

Idag var första gången jag kände mig ritkigt TRÖTT på jobbet och inte hade någon som helst lust att jobba över när Robert kom o bytte av mig..

 

det har varit en fullt-upp-vecka, och jag är en människa som oftast hamnar och bfinner mig i fullt-upp med allt vad det innebär. Som jag många gånger frågat mig här, är hur man egentligen gör för att ha långtråkigt som många människor verkar ha till och frånn? Det existerar inte i mitt liv kan jag faktiskt säga med hand på hjärtat.  Och då ska jag ha i minnet att det var VECKOR och MÅNADER sedan jag festade och var ute och svängde på helgerna som jag brukade förr. Tycker inte alls det är lika kul längre, finns tusen saker jag börjat uppskatta mer. En helt vanlig family-guy kväll i sängen med någon man tycker om tex :) Så mogenhet skulle jag nog inte säga att det berodde på *blink*..

Jag menar inte att jag ALLTID har viktiga saker att göra, för så är det långt ifrån, men jag värderar de stunderna högt när jag inte har det, till att helt enkelt njuta fullt ut av min egna tid. Jag fullkomligt älskar den och kan längta efter den när det blir för lite eller inget alls på länge.

 

 

Ikväll är en sådan kväll.

 

Ikväll är en kväll jag LÄNGTAT efter.

Min fru har lämnat mig för en helg i Sverige, vilket iofs är lite tråkigt, men eftersom jag vet att hon får nyuppladdade själs-batterier där, och att jag kan få min tid, även här i hemmet, så är de väldigt fine endå..

 

Jag har stängt av min mobil och jag har satt på TV:n i bakgrunden Jag har sovit siesta efter jobbet i soffan, jag har tagit en lååång dusch och tvättat mitt slitna hippe-hår (ngn sa att det såg ut som hippehår förra veckan, och jag kan inte annat än hålla med, rufsigt och dant). Snart tänker jag sätta in en ungsbakad GRANDIOSA pizza i ugnen som jag tänkte "vafan,  va gott de vill jag unna mig" (mamma jag vet du inte gillar när jag svär, men de va så de kändes!) när jag sprang på Rema1000 efter jobbet och köpte vitt bröd..

 

Jag tänker inte skriva hur min vecka varit eller vad som flyger runt i mina tankar just nu, jag tänker bara njuta av vår golvvärme, vår brasa och mig själv nu!

 

So long. M


?


sugen på en enkel systemkamera

smidigare æn den jag har. som ett komplement...lissom.



sån som jag kan bæra med mig øverallt...


jag sparar før fullt. æter vitt brød. køper rækor før 16 kr/kg. plankar på bussar. jobbar øppning-stægning. dragit ner på sneaker-køpandet (oj!).køper bara firstprice.

flink va...

tack.

mina mål. surf. fortfarande bjuda med mamma på resa eller ta henne dit jag bosætter mig vid havet, den tid det blir. hælsa på vanessa med frugan i puerto rico. hælsa på slækten lite oftare i valencia. och sjælvklart mer surf.


så: mer vitt brød åt folket!



Idag.



idag vill jag bara ta det lugnt egentligen..


landa i huvudet, landa i våra val vi gjorde, i mina egna drømmar.



så længe drømmer jag mig bort..






idag ær en sådan dag jag vill ligga på en surfbræda som om inget annat fanns..



Skate før tjejer -varje tis 17.00-19.00




Nu va de fixat
, me lite nervositet har jag nu åtagit mig att leda GIRL-SKATE hær i Bergen før småflikkor :D .



En av Norges absolut bæsta skatehall (byggd av svenskar givetvis ;) blir MIN och TJEJERNAS varje tis 2 h, då puttar vi ut pojkarna från Fysakhallen och då ska de trillas och ha kul - ONLY girls (FY fan va kul! - och NERVØST)...



Sådana hær saker som att leda grupper har jag aldrig gjort i mitt liv, så de blir fet utmaning, men de e sånt som jag gillar.. Før jag vet jag har hjærta och sjæl att klara, allt jag vill!!!

pepp pepp pepp :)




JAG BEHØVER INTE HA SVAR


PÅ ALLT.

før det kan jag inte..

mamma, behøver inte preika mer om henne och vad hon hjælper mig vad hjæller "hjelp" till kloka val..

Ænnu den hær ggn fick jag ett mail som hjælpte mig..


"Ett tips är att tänka att tänka att du är 30 år, och någon skulle fråga dig

" Vad är du mest stolt över i ditt liv" "Är det något du ångrar, i så fall vad?"
Vilka prioriteringar har du gjort, är det något du skulle gjort annorlunda med den kunskap du har idag?
Vilka egenskaper hos dig själv är du nöjd med? Vilka skulle du vilja fortsätta utveckla? "
...


Dessa frågor kan jag stælla mig, vissa har jag redan svar på, och vissa kommer jag skaffa mig under livets gång..

jag behøver inte ha alla svar, jag måste bara læra mig, att inte behøva....



jag ær lyckligt lottad att ha den kloka mamma jag har...

Jag och Me.



Jag och mitt huvud ær inte bæsta vænner.
Vi vill ofta olika saker, och ofta ær mitt huvud inte heller bæsta væn med ngn annan del av min kropp.
Speciell inte mitt hjærta i vanliga fall.

Men på jobbet får inte hjærtat vara med i vilket fall. Då har liksom hænderna och mun en central plats.
Men eftersom jag oftatst jobbar sjælv, så kommer æven min mun i lite skymmundan.

Det ær synd om min kropp ibland. Spec mina tænder (om mamma fick utala sig - Vilket hon ju endå inte får. Eller hon kan få - men vi lyssnar inte alltid. ).

Idag ær de synd om mitt huvud. Før det krullar tankar i det, som oftast. Men denna vecka lite mer æn vanligt. Viktiga beslut skall fattas har jag fått strænga order om (givetvis av mig sjælv). Som handlar om sånt dær stort som kærlek och framtid att gøra. Och endel jobb mitt i allt. Så mina krussedullar till tankar strejkar lite.

Men då kommer mina hænder in. Och pløtsligt får de før sig 10 saker.
Men inte bara 10 saker, utan liksom 10 saker. Fast på æn gång.

Så nu står jag och internettar (?), viker DC hoods, møblerar om, skyltar om, servar kunder och ær allmænt stressad att jag inte har 10 hænder till.


Sån ær jag.

Fast viss skulle inte sæga att de ær førvånade.

Och - inte jag heller. Nær jag får tænka efter....



På dagens schema har jag lyckast fylla min dag med ænnu mer saker naturligtvis.
Men det tycker mitt hjrta och huvud ær kul.

Och efter jobbet ska jag møta Lisa, en tjej jag træffade på Carlings, och vi tænkte t oss en tur till Fysakhallen, Bergens skatehall, hon før att fota, jag før att prata med "styrelsen".

På fredag sviker min andra hælft mig och drar till Sthlm. Jag tænkte bænka min min kropp och skæmma bort mig redigt med bara mig, filmer och 10 kg rækor.. de kostar visst 16 kr /kg nu. Lyx før Norge och før mig!




Utveckla mig - eller veckla mig ut?

say it loud.



..or keep it quiet!







Står på jobbet (igen).. varorna rullar in..



så va gør jag hær?

ska kæka lite av frugish pannkakes nu som jag snodde me mig i morse...










lappar och gelehjærtan...


det här med lappar och tjerleksbrev är jag nog ganska bortskämd med..


sedan så långt tillbaka jag kan minnas, har det alltid legat lappar
köksbordet när jag steg upp...
inte alltid långa, men alltid med pussar och kärlek, de dagar jag inte
haft en lapp skriven på pappersbitar, tidningspapper, klippta A4 i
smådelar.. de kan jag räkna på 2 händer under alla år jag vaknade upp
hos mamma... Både i Johannelund och sedan vidare inne istan.. de
flesta är sparade...


att få handskrivna brev, texter, lappar är ngt speciellt..


ngt litet och vackert, då kan man få drömma sig lite bort från den
hårda och kalla cybervärlden och få mumsa i sig ritade hjärtan eller
geléhallon..

I lördags natt kom jag hem ganska sliten och tankefull efter nästan en
vecka i Sweich, då smakar geléhallon & lappar lite extra gott...









independent thought are not easy


Står ænnu en gång på mitt SWAG.
Jobb før Steph hela veckan, som en liten "extra-ansvar" kænns bra... Har precis lært mig lægga in varor i sytemet.



Mitt huvud cruisar av tankar.

Det ær så svårt att spå framtid, spå sina tankar, spå sina tankar. Nær man måste vara vuxen och ta ansvar før sina handlingar. Det skræmmer mig inte længre med ansvar. Men det skræmmer mig att inte følja mitt hjærta, att følja min hjærna. Att følja mitt hjærta, men inte min hjærna. Det skræmmer mig att inte veta nær jag ska gøra vad, och vad jag ska låta påverka mig.

Jag har en hektisk vecka framfør mig.

Intervjuver, samtal, jobb, och mitt i allt detta ska kluvna tankar och uppredda nystade kænslor få plats.

Att prioritera har alltid varit en svårhet før mig, och æven nu, och jag kænner mig faktiskt ganska hjælpløs i detta just nu.

Førøvrigt vill jag bara sæga till mamma om du læser, att jag mår bra, væl omhændertagen, och tillbaka med alla saker och med hjærta intakt! - vi førsøker att prata nær det "går"... (love u)



Nu væntar jag på att min wife ska komma hit och hålla mig sællskap, jag har plockat ner REA:n och tænkte bygga om lite i butikken, fy vad kul!



when you meet a strangter that is not a stranger


i promise

Schweiz

befinner mig i Schweiz pa en spontan resa..
sa kan det ga ibland..
nar man ar jag.

RSS 2.0